Italia!

Endelig ferie! Jeg skal til Italia i tre og en halv uke! Vi drar til Oslo i dag, og så bærer det til Italia på søndag! Det blir så gøy, og jeg har tenkt til å ta en masse fine bilder! Dette er vel egentlig et hasteinnlegg (beklager), for vi skal dra straks. Kanskje, hvis jeg får nett, kan jeg svare på spørsmålsrunden i Italia, haha. Jeg gleder meg utrolig mye! Siste skoledag hadde vi det superkoselig, lærerne bakte kake til oss og vi spiste masse godteri. Superkort og dårlig innlegg, men nå drar jeg! Hadet, alle sammen!

Skal du noe i sommerferien? 

Direwolf
Sykehuset og litt annet rart

I dag var jeg på sykehuset, som en del av utdanningsprogrammet på undgomsskolen. Hele 8. trinn skulle dra på en arbeidsplass, og se hvordan det var å jobbe på dette stedet. Man burde også helt kjenne minst en voksen som arbeidet der. Valget mittt falt til slutt på sykehuset, hvor mamma jobber. Stod opp en time senere enn vanlig i dag og gikk ned til sykehuset, noe som var veldig deilig! Været var også ganske fint, og det la jo heller ikke akkurat en demper på stemningen. Nede på sykehuset måtte jeg ta på meg sånne hvite sykehus-klær, som var alt for store...

Det var veldig interessant å være der, det er jo tross alt byens største arbeidssted. Over alt var det lys som blinket, alarmer som pep og luften ruktet rent, men samtidig mange medisiner. Det var ikke sånn jeg forestilte meg, egentlig tenkte jeg at det så ut som sykehusene ble fremstilt i filmer og sånn. Det minnet mer om en diger maurtue. Vi var på intensiven, - der de mest skadede kommer, dessuten mammas avdeling -  vi så på røntgenutstyret, vi var ved operasjonshallen, ved blodforskingen og blodtappingen. Sistnevnte post var jeg litt engstelig for, mye blod og det så forferdelig vondt ut, men alt i alt gikk det veldig bra! Det virket slett ikke så ille som jeg trodde. Vi fikk testet blodtrykk på meg, og jeg fikk lov til å prøve å sette natriumklorid (oversatt til norsk: saltvann) sterilt inn i en sprøyte. Det var utrolig gøy, men samtidig veldig vanskelig! 

Til slutt fikk jeg lov til å se på at de målte EKG på en pasient. Jeg vet egentlig ikke helt hva EKG er, sykepleieren snakket så fort, men jeg tror det har noe med hjertet og gjøre. Sykepleierne gjorde en fantastisk jobb, og jeg forstår rett og slett ikke hvordan de orker å være på jobben sin med all den pipingen, løpingen og alle skadene. Er moren eller faren din sykepleier, lege eller noe annet innen helsevesenet, gi dem en klapp på skulderen, for det fortjener de! 

Jeg tok noen bilder på veien opp og ned, men de er tatt med mobil, så kvaliteten er litt dårlig...

For noen dager siden satt jeg dessuten barnevakt for nabobarna, og da oppdaget jeg denne nydelige kronhjorten på veggen. Kronhjorten er dessuten husskjoldet til et av husene i serien En sang om is og ild, som er en av favorittbokseriene mine. 

- Har du vært på jobbskyggedag, og i så fall hvor? 

 Direwolf

 
Spørsmålsrunde!

Hei! Om dere vil, tenkte jeg at vi kunne sette igang en spørsmålsrunde her på bloggen! Spør i vei, så tenker jeg at jeg får svart innen i morgen. 

Direwolf
Hei!

Mitt navn er Marte. Jeg er en jente på snart fjorten. Jeg har venner jeg er glad i og en familie jeg forguder. Mine lidenskaper er tegning, skriving og fotografering. Jeg har nesten aldri blogget før, så jeg er spent på om dette fungerer! Stay tuned!

  Direwolf

 Her kan du skrive om deg selv eller hva du vil.


arkiv


Juli 2012
Juni 2012


kategorierBildedrypp
Blogg
Italia 2012
Spørsmålsrunde

linker


blogg.no
Få din egen blogg!

design


Designet er laget av Katrine.

hits